Reportage performance Geluidsmuur 

Monique 41 visueel beperkt (blind) en Fabio 26 niet visueel beperkt, ontdekken elkaars beleefwereld. Hoe het letterlijk kunnen kijken en het anders durven kijken (horen, aanvoelen, voelen, ruiken) elkaar ontmoeten.

Monique: “Ik hou van uitdagingen. Spelen en mezelf onderdompelen in iets wat ik zelf niet letterlijk kan zien (beeld, is niet evident maar o zo leerrijk en boeiend om te doen. Voor mezelf is het flirten met visuele herinneringen uit m’n kindertijd, beelden die wellicht niet meer stroken met de huidige realiteit. In m’n hoofd zie ik nog zo veel! Al is mijn stem m’n grootste kracht, is een spel met woord en dialoog in mijn situatie iets handiger, tochben ik ontzettend dankbaar mee te hebben gewerkt aan een performance als ‘geluidsmuur’. Ik durf het zelfs een beetje een toppunt van integratie noemen.

Musica Sacra Festival Maastricht – Performance ‘geluidsmuur!

Geluidsmuur gaat over een ontmoeting tussen mensen op een plek die tot stilstand is gekomen. Het is aan het begin van de dag als de zon opkomt of aan het begin van de avond wanneer de zon haar laatste licht laat zien. Verschillende werelden steken een grens over en nemen hun eigen bagage mee in de ontmoeting: ze ruiken, horen, voelen en zien, ieder op zijn eigen manier. Het is een ontdekkingsreis naar het begin van een nieuwe herinnering.

Elkaar voor het eerst ontmoeten. Aftasten. Ontdekken. Brandend actueel in de wereld, en evengoed ook actueel op een plek in Maastricht die jaren de scheiding vormde tussen bewoners van de stad, namelijk de voormalige N2, nu ondergronds, en inmiddels Groene Loper gedoopt. i.s.m. De Groene Loper

  • concept en regie: Dönci Bánki
  • vormgeving: Sanne Puijk
  • spel: Monique Van den Abbeel en Fabio Keerssemeeckers

Bron: Magazine Maastricht week 38 2017