5 Brugse politici, waaronder Monique, poseren glimlachend

Een inclusief en toegankelijk Brugge, dat is de wens van twee

nieuwe vrouwelijke kandidaten op de Brugse cd&v-lijst

22 mei 2024

Een inclusief en toegankelijk Brugge, dat is de wens van twee nieuwe vrouwelijke kandidaten op de Brugse cd&v-lijst Kandidates Monique Van den Abbeel en Elena Piskun vervoegen huidig schepen van cultuur Nico Blontrock (61) als kandidaten uit Sint-Kruis voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Naar analogie met Barack Obama hoopt laatstgenoemde op: “Six more years!”.

Monique Van den Abbeel

Deze kandidate uit Sint-Kruis is absoluut niet de minste. De 48-jarige Monique Van den Abbeel is gepassioneerd coach, zangeres, actrice en auteur. Hoewel ze een visuele beperking heeft (fysiek blind), houdt dit haar allerminst tegen, het motiveert haar om zich extra in te zetten voor de stad waar ze kansen kreeg: “Ik wil erover waken dat elk kind kansen krijgt, dat elke generatie zijn plekje heeft, dat Brugge een toegankelijke thuis mag zijn voor iedereen, dat de Brugse geschiedenis en het hedendaags leven in harmonie mogen blijven en dat er voldoende aandacht en ruimte blijft voor natuur en dieren.” Met veel enthousiasme maakt ze deel uit van ons team en vertegenwoordigt ze de Brugse cd&v vanop de 14e plaats.

Elena Piskun

Deze 34-jarige boekhoudster uit Sint-Kruis met Oekraïense roots wil zich van op plaats 18 inzetten voor inclusiviteit en gelijke vertegenwoordiging: “Mensen verdienen een eerlijke kans en gehoord te worden, ongeacht hun achtergrond, gender of sociale status. Ik geloof in de kracht van diversiteit als motor voor innovatie, creativiteit en een veerkrachtige gemeenschap.”

Via huidig raadslid Alexander De Vos (41) kwam ze in contact met de Brugse cd&v. Ook hij zal zich opnieuw inzetten voor de Bruggeling en vertegenwoordigt Christus-Koning vanop de 9e plaats. Naast zijn werk als raadslid, biedt hij als zelfstandige pleziervaarten aan in binnen- en buitenland.