Monique poseert lachend  als hoofdafbeelding voor een artikel over body positivity

My Body and Me

Flair, 18 maart 2024

 

Liefste lijf,

Hey jij daar, prachtig lijf, voertuig van mijn ziel.

Je bent klein en tenger geboren, met een fragiele start de wereld in gezet. Tikken op je billetjes en een bloedtransfusie maakten het leven in je wakker.

Vandaag huist mijn ziel in een vrouwelijk peervormig lichaam met een weelderige boezem.

Mooie lange kastanjebruine lokken met een streepje grijs beschermen je smalle hoofd. Lange wimpers (waar heel wat vrouwen jaloers naar lonken), borstelige wenkbrauwen en een zo goed als gave huid geven je gelaat een 10 jaar jongere uitstraling!

Bij deze een oprechte dank je wel en proficiat voor je knappe werk!

Er moet me wel iets van het hart. Soms voel ik me teleur gesteld over hoe je zoette zondes die bij een emo-vreet bui naar binnen worden gewerkt omgezet in overtollige kilo’s. Hoe je vet opstapelt en hardnekkig vasthoudt.

Ook ben ik wel eens boos op je fysiek blinde ogen. Ogen  die vandaag enkel drager zijn van visuele herinneringen.

Het is een wonder hoe jij omgaat met het falen van je ogen. Ik vind het sterk hoe je met je handen me je spiegelbeeld laat zien. Knap hoe je via je neus geuren vangt. Geuren die vertellen hoe groen het gras is, dat er bloemen staan, of me de weg tonen naar een frituur of sushibar.

Het is straf hoe je met je oren zelfs het stilste geluid waarneemt. Je via echolocatie als een vleermuis zonder botsen door een ruimte navigeert. Intens is de ervaring hoe je me laat zien zonder te ‘zien’.

Ik voel me gezegend met de klank van je stem! Je mooie warme stem geeft mijn ziel kleur, brengt ieder ander tot rust.

Lieve lijf, bijzonder is het parcours dat jij en mijn ziel, wij reeds samen hebben afgelegd. Bewonderenswaardig is je veerkracht! Hoe jij je aanpast aan omstandigheden… Fysieke en emotionele pijnen doorstaat en heelt.

Dank je wel prachtig lichaam! Dank voor de ervaring van leven. Dank voor je vindingrijkheid, je power, je energie taxi te zijn van mijn ziel. Jij en mijn ziel, in balans, één gemaakt tot mij. Ik, ik die je bewonder. Ik die de verantwoordelijkheid neem voor je te zorgen. Je fysieke zijn in conditie houdt. Zodat mijn ziel en jij, samen wij, ik nog lang ik mag zijn.

 

Liefs, Monique

 

Make-up artist: @sandrinecouteliermakeup of @nobabes.agency
Photographer: @morganegielen